Bool Sigma

Sigma förvärvar Bool

Sigma har, via Sigma IT & Management AB, förvärvat Bool Nordic AB, marknadsledande inom Microsoft SharePoint i Sverige. Bool har även utsetts till årets Gasellföretag av Dagens Industri två år i rad och har 30 medarbetare med huvudkontor i Lund. I och med förvärvet stoltserar Sigma med Sveriges allra vassaste konsultgruppering med fokus på SharePoint.

Med stort tekniskt kunnande inom flera strategiska plattformar, främst med fokus på SharePoint som ledande plattform för utveckling av interna och externa portallösningar, har Bool lyckats skapa sig ett starkt varumärke inom området med en hög årlig tillväxt. Detta, i kombination med Sigmas storlek och lokala närvaro på många orter i Sverige, skapar en mycket stark kombination. Ambitionen är att tillsammans utveckla portalaffären och bryta ny mark på en större arena.

”Sigma har under 2013 tagit strategiska affärer inom flera områden. Genom förvärvet av Bool får vi ett viktigt tillskott till vår portalsatsning och förvärvet förstärker markant vår gemensamma position på marknaden” säger Håkan Karlsson, VD Sigma IT & Management.

”Sigma är ett av Sveriges ledande IT-tjänsteföretag med stark lokal förankring kombinerat med en global leveranskapacitet, vilket ger fantastiska möjligheter för både våra medarbetare och kunder. Tillsammans kommer vi kunna ta större uppdrag som kräver mer resurser och bredda kundbasen ytterligare” säger Bools grundare Anders Jehander, Johan Jernström och Erdogan Uçan.

Om Sigma IT & Management – Vi gör din affär smartare
Sigma IT & Management är det ledande IT-tjänsteföretaget för kunder som kräver en stark lokal närvaro och en global leveranskapacitet. Resultatet av vårt arbete märks i våra kunders effektivitet och innovationskraft. Vi gör varje kunds affär smartare. Vi är 1150 engagerade medarbetare i 7 länder och ingår i Sigmakoncernen.

För mer information

Håkan Karlsson, VD Sigma IT & Management AB

Lars Lanker, regionschef Sigma IT & Management syd

Anders Jehander, VD Bool Nordic AB