SharePoint 2013

Den 17:e juli i år släppte Microsoft den första publika förhandsvisningen av SharePoint 2013. Här på Bool var vi snabba med att sätta tänderna i SharePoint 2013 för att undersöka alla nyheter. Nedan presenteras några av dessa.

Socialt
Med SharePoint 2013 introduceras nya sociala funktioner för att underlätta kommunikationen inom organisationer. Det nya nyhetsflödet erbjuder direkt kommunikation med medarbetare genom ”@Mentions” och kommentarer. För att kommunicera med medarbetare som jobbar med ett särskilt projekt på en Team Site kan man även rikta meddelanden till endast den siten och följa aktiviteten kring den.

Flera andra nyheter kring det nyhetsflödet inkluderar ”Follows” vilket gör det lättare att hålla sig uppdaterad om vad som händer på en Team Site man är intresserad av. Flödet erbjuder även möjligheten att följa ändringar av dokument samt få uppdateringar från dina medarbetare.
Vidare är det nu möjligt att snabbt förhandsvisa ett Office-dokument i nyhetsflödet. Genom att länka till dokumentet i statusfältet får man en överblick av en presentation eller ett Word-dokument och kan direkt ge kommentarer på detta.

Publicering
En ny publiceringsfunktion har också introducerats. Denna gör det lättare att publicera innehåll på olika språk till rätt användare samt bättre möjligheter för externa sökmotorer att indexera det publicerade innehållet. SharePoint 2013 erbjuder nu mycket bra inbyggda funktioner för sökmotoroptimering, något som har varit mycket efterfrågat.

Nya ramverk
En ny app-modell introduceras i 2013 för att integrera tredjepartslösningar med SharePoint samt utveckla tillägg. Detta är ett stort steg framåt för att göra det enklare att integrera SharePoint med en rad av olika tjänster

Sammanfattning
SharePoint 2013 innehåller många nyheter för hela organisationen, allt för många för att hinna med dem i en artikel därför kommer vi löpande göra djupdykningar i de nya funktionerna. Vi på Bool tycker det är otroligt spännande med ny teknik och kommer fortsätta undersöka varje nyhet för att vid den officiella releasen kunna leverera kundanpassade lösningar som passar just er verksamhet.