Bool levererar design på ett nytt, globalt intranät på SharePoint 2013 åt NIBE

Bool har fått uppdraget att leverera design och utökad funktionalitet till NIBE, och dess SharePoint 2013 portal kallad One.

NIBE hade sedan tidigare ett intranät på SharePoint 2013 Foundation, som de till stor del använde för att kommunicera med sina många dotterbolag världen över. På portalen delar de idag dokument, grafisk manual, annonsmaterial och viktig koncerninformation. För att stärka NIBES grafiska profil och för att öka användarvänligheten på intranätet tog Bool tillsammans med NIBE fram en ny design till intranätet.

Förutom att ta fram och implementera design har Bool anpassat nyhetsfunktionaliteten i SharePoint 2013 Foundation. Bland annat genom att möjliggöra för redaktörerna att välja hur mycket utrymme en nyhet ska få på startsidan.

NIBEs intranät har även utrustats med Bools komponent Toppsök som gör att NIBE får upp sökresultat direkt i sökrutan, var man än befinner sig på intranätet. Detta tillägg gör den redan snabba söken i SharePoint 2013 ännu snabbare och effektivare.

NIBE Industrier är en börsnoterad internationell koncern som bedriver verksamhet inom tre olika affärsområden NIBE Element, NIBE Energy Systems och NIBE Stoves med visionen att skapa hållbara energilösningar i världsklass. Koncernen har mer än 9.000 anställda och bedriver verksamhet i Europa, Nordamerika och Asien. Koncernen består av över 80 bolag och ett flertal globala varumärken. NIBE Energy Systems tillverkar produkter för inomhuskomfort som t.ex. värmepumpar och olika typer av värme- och kyllösningar för både hem och fastigheter. NIBE Element är en leverantör till industrin som tar fram olika kundanpassade lösningar inom mätning, styrning och uppvärmning. T ex radiatorer och värmeelement. NIBE Stoves producerar olika typer av braskaminer och skorstenar, bland annat det kända svenska varumärket Contura. www.nibe.se

Vill du veta mer om intranät på SharePoint?

Kontakta Bool by Sigma